• Consells per donar menjar al tió

  Tornar
 • Aquests dies està arribant a moltes cases el tió de Nadal. Al començament, el tió acostuma a estar una mica descolocat, com si tingués una mica de fred i no estigués del tot còmode. Però de seguida agafa confiança, perquè els nens i les nenes de les cases el tapen ben tapat amb una manta, el coloquen al millor racó del menjador, i li fan companyia només pel fet d’estar per allà llegint, jugant o mirant la tele.

  Sabreu que està del tot adaptat quan comenci a tenir gana de debò. A partir d’aquest moment haureu de tenir en compte que ha de menjar cada dia, i que com més cura tingueu de la seva alimentació millors resultats obtindreu la nit de Nadal. De fet, el tió és com qualsevol altre ser viu: si pren aliments sans i equilibrats estarà més fort i cagarà de forma més saludable.

  Com que a casa meva érem molts i d’edats molt diferents (una colla de germans, els pares i una iaia, i tothom deia i feia la seva), vam desenvolupar entre tots, a base de molts anys, una gran experiència a l’hora  de saber què més convenia que mengés el tió segons el que volíem que cagués. Gràcies a aquesta pràctica, ara puc donar-vos uns quants consells molt útils per donar menjar al tió.

  Si voleu que us cagui contes bonics i llibres, necessitarà menjar arròs i verdures, perquè porten celulosa. Si us agraden les joguines de fusta, com ara els cotxets, figuretes, petits instruments, etc., heu de procurar que mengi molta fibra, especialment cereals i llegums. Quan el tió menja pa, es bo cagant coses de roba (mai no vam saber el per què d’aquesta relació), com ara sonalls, ninetes o contes. Un any que li vam donar moltes nous, va cagar tot de coses rodones: boles de vidre, baldufes, ioiòs, pilotes… És molt important que begui molta aigua i que mengi fruita, perquè si no és fàcil que tingui restrenyiment.

  Potser pensareu que tot això del tió dóna molta feina. És cert, s’ha d’estar al cas que sempre estigui ben tip i calentó, però els resultats de tant esforç valen la pena. A les cases que al tió només li donen xuxes i coca-cola, els caga sempre joguines de plàstic, coses que es trenquen de seguida i que no treuen cap a res.

  Deja un comentario

  Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *