• Més enllà del Geronimo Stilton

  Tornar
 • Les nombroses sèries del famosíssim Geronimo Stilton fan una funció molt important. De la mà de l’intrèpit  ratolí, milers de nens i nenes s’aficionen a la lectura en una edat en què la temptació dels jocs electrònics en comencen a dificultar l’hàbit.

  Aquesta lectura fàcil i divertida pot ser una eina fonamental per a despertar l’interès per la lectura individualitzada, però no podem ignorar que la literatura “stiltoniana” és fruit d’una mena de fabricació en sèrie inacabable, amb les limitacions que aquesta manera de productes presenta: històries reiteratives, escassa qualitat literària, prioritat estrictament comercial en els temes, etc. Per això pensem que és important recordar que un cop l’afició a la lectura s’ha engegat, hi ha tot un món més enllà de l’Stilton.

  Les editorials dediquen col·leccions específiques de novel·les per a lectors novells d’autors especialitzats en literatura infantil. Les col·leccions L’Odissea  (Estrella Polar), Sopa de Llibres (Barcanova), El Vaixell de Vapor (Cruïlla), El Tucà (Edebé), La Formiga (Ànimallibres), Grumets (La Galera), Ala Delta (Baula), amb sèries corresponents a diferents franges d’edat, són alguns exemples d’edició filtrada per la qualitat literària i la diversitat de temàtiques, ambientacions i estils, tant d’autors del país com estrangers.

  Aquí van alguns títols concrets perquè féu la prova:

  A partir de 6 anys, L’any del blauet (Jaume Cabré). En Ricard, l’escultor (Gianni Rodari). Fuig, llop, fuig! (Kidi Bebey). El follet Bambalambà (Joles Sennell).

  A partir de 7 anys: L’àvia Teresa i el sol (Joaquim Carbó). Les històries de l’Itamar (David Grossman). Pell de caramel (Joan de Déu Prats). Un cargol fabufantàstic (Eulàlia Canal).

  A partir de 8 anys: Gosigatades (Flavia Company). Bèsties, bèsties, bèsties… (Enric Larreula). El país dels dracs (Jordi Sierra Fabra). La botiga de les mascotes extraordinàries (Rubèn Montañá).

  I com aquests, a desenes. I sense oblidar les nombroses sèries de detectius o d’aventures que a partir dels 8-9 anys poden fer passar unes molt bones estones. Però d’això ja en parlarem un altre dia.

  Deja un comentario

  Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *