• Quan arriba un germanet

  Tornar
 • Esteu esperant un nadó i no és el primer? Els llibres de què us parlem avui us poden anar bé per parlar i compartir amb els vostres fills l’emocionant arribada d’un nou germà.

  A Espero un germanet (Corimbo), la Maria s’enfada quan la seva mare li diu que tindrà un germanet, però quan descobreix que es mou dins de la panxa de la mare ja té ganes de conèixer-lo.

   

   ESPERO UN GERMANET
  La Laura, en canvi, de La Laura té un germanet (Baula), ens explica totes les novetats que hi ha a casa seva amb l’arribada del seu germà: els plors, la caca, els biberons… I els pares no sempre tenen temps per a ella…

   

   lalaurateungermanet-300x300
  De la col·lecció Els contes de la Sika i en Joan, per a primers lectors, (Barcanova), tenim Som un més. Els dos bessons van a l’hospital a conèixer el Guillem i després van tots cap a casa.

   

   SOM UN MÉS
  A Un bebè a casa (Edebé) el germà o la germana grans parlen amb el petitó i li expliquen tot el procés de la seva arribada i com va creixent (com dorm, menja, comença a asseure’s, riu, etc,). Els dibuixos són grans i dolços, i és un llibre que per la seva llargària i el seu contingut dóna molt joc a acompanyar al nen a acceptar i a disfrutar del seu nou germà. Al final del llibre es proposen cançons i moixaines i una guia per als adults.

   

   

  UN BEBÈ A CASA

  T’estimo, germanet (Tramuntana) és la divertida història d’un pollet molt orgullós de ser fill únic, a quin tot se li capgira quan sap que la seva mare està covant un ou. Després d’un intent fallit de fer desaparèixer l’ou, el pollet acaba rendit als encants del seu germanet.

   

   TESTIMOGrmanet
  La Laia, farta del seu germà petit que tot li trenca i només l’enreda, posa un rètol: Es ven germà petit. Un amic seu se’l queda i llavors la Laia comença a recordar totes les coses bones que fa amb el seu germà.

   

   ES VEN GERMÀ PETIT
  A Tu i jo, el conte més bonic del món, la nena explica al seu germà com va anar tot des del dia que els seus pares li van donar la gran notícia. Des de la sorpresa de la panxa de la mare fins al rau rau que sent quan tots estan pel petit, passant pel descobriment que l’amor es multiplica. Els textos rimats d’Elisenda Roca s’acompanyen d’uns dibuixos extraordinaris de Guridi.

   

   TU I JO, EL CONTE...
  I per acabar, Mimi i la girafa blava (Salvatella) explica la història d’una girafa que tindrà un germanet. Però el germanet no és com tots s’esperaven… és de color blau, és patós i estrany… La Mimi, amb l’ajuda dels seus pares, aprèn a estimar el seu germanet diferent. El llibre conté unes notes orientatives per a pares i educadors sobre el naixement d’un germanet amb discapacitat.  MIMI I LA GIRAFA BLAVA

  Deja un comentario

  Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *